怀柔科学创新小镇室内照明设计

2021-10-13 照明小编 www.gdzrlj.com
浏览

怀柔科学创新小镇

HUAIROU SCIENCE * TECHNOLOGY TOWN

  该项目由北京建院装饰工程设计有限公司设计,位于怀柔科学城的起步区西南部,市政规划配套成熟,自然环境优美。

  Designed by Beijing Institute of Architectural Design, this project was located in the southwest of the Qibu District of Huairou Science * Technology Town, with mature municipal planning and a beautiful natural environment.

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  本次室内照明设计以科技、叠加为意向。整体色温以4000K为主,打造现代简洁、主次有序、良好舒适的现代办公环境。

  The interior lighting design takes technology and superposition as the orientation. The overall color temperature is 4000K, creating a modern, concise, orderly, and comfortable modern office environment.

中庭区

ATRIUM AREA

  怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  首先映入眼帘的空间是极具现代感又富有创意的中庭区。为迎合室内设计理念,顶部天花使用灯管装饰的手法呈现,地面则采取线性灯打造氛围照明,以此实现空间的连续性与纵深感,简洁又具有层次。

  The first space that catches our eyes is the modern and creative atrium area. In order to cater to the interior design concept, the ceiling on the top is presented with lamp decoration, and the ground uses linear lights to create atmosphere lighting, so as to achieve the sense of continuity and vertical feeling, which is simple and layered.

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  同时使用高功率筒灯营造高照度空间,以及吧台处的重点照明,为了日常使用的便捷性,空间还设置了不同的场景模式。

  At the same time, high-power downlights are used to create a high-illuminance space, as well as key lighting at the bar area. For the convenience of daily use, the space also sets different scene modes.

多功能厅

MULTI-FUNCTION HALL

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  多功能厅入口处采用线条灯的照明方式,配合金属门板材质的特性,凸显空间的现代科技感。

  The entrance of the multi-function hall adopts the lighting method of strip lights, and the characteristics of the metal door panel material highlight the sense of modernity, science, and technology of the space.

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  多功能厅的设计通过材质与造型的区分,诠释空间、层次、肌理的叠加设计概念。为迎合空间设计,天花灯具采用错位布置的形式,立面以线性洗光的手法强调空间的层次感。

  The design of the multifunctional hall interprets the superimposed design concept of space, layer and texture through the distinction of materials and shapes. In order to cater to the space design, the ceiling lamps are arranged in a staggered arrangement, and the facade uses a linear color-change method to emphasize the sense of layering of the space.

培训室

TRAINING ROOM

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  作为开放培训室,明亮的光环境是不可或缺的,空间氛围应时刻让人保持清醒的大脑。灯光设计除了满足功能性照明外,通过灯带、线条灯的运用给整个空间带来一丝通透性,营造舒适的光环境。

  As an open training room, a bright light environment is indispensable, and the atmosphere of the space should keep people awake at all times. In addition to satisfying functional lighting, the lighting design brings a sense of transparency to the entire space through the use of light belts and strip lights, creating a comfortable light environment.

会议空间

CONFERENCE SPACE

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  会议空间的圆形拉膜作为视觉的焦点,装饰与功能兼容,令人产生视觉集中感,外加辅助光源点缀桌椅效果,提升空间档次。浅色材质的运用提升空间舒适度,灯光则能更好的表现其质感。

  The circular drawing film in the conference space is the focal point of vision, and the decoration is compatible with function, which makes people have a sense of visual concentration. In addition, the auxiliary light source embellishes the effect of tables and chairs to enhance the level of the space. The application of light-colored materials improves the comfort of the space, and the light can better express its texture.

贵宾接待室

VIP RECEPTION ROOM

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  贵宾接待室使用线面元素的结合,营造富有创意的空间,通过点、线的照明手法丰富空间的层次,营造现代艺术感的接待空间。

  The VIP reception room uses the combination of line and surface elements to construct a creative space. The lighting technique focusing on point and line enriches the layer of the space and creates a reception space full of sense of modern art.

怀柔科学创新小镇室内照明设计

  参与主持过多种类型的照明设计项目,对于室内、室外照明都有着丰富的经验以及独特的见解,并且对后期落地及项目实施推进有着丰富的管理经验。

  擅长处理室内外多类型照明设计项目,曾设计广州白云国际会议中心,宁波国际会议中心,雄安国际酒店、苏州王府井项目、哈尔滨王府井项目、晋城博物馆项目、京投平西府项目、体北鲁能售楼处项目、长春中东广场城市综合体项目、怀柔科学创新小镇、天津万科北仓城市展示中心项目等多个大型项目。

  项目信息

  项目名称:怀柔科学创新小镇

  设计范围:室内照明设计

  项目地点:北京

  项目功能:办公

  建筑面积:2264㎡

  设计时间:08/2020-07/2021

  照明设计:北京光湖普瑞照明设计有限公司

  总设计师:胡芳

  设计师:马赞堡

  设计团队:李亚辉、崔文宇、刘科、杨科、曹辉、赵娴、胡小瑞、李雪琴、李国华、陈东梅、查耀晨

  业主:北京建院装饰工程设计有限公司

  室内设计:北京建院装饰工程设计有限公司

  摄影:姚朕嘉

  文案:马赞堡